24 бизнес лидери с международен авторитет сред които бизнес магнатът Ричард

...
24 бизнес лидери с международен авторитет сред които бизнес магнатът Ричард
Коментари Харесай

Бизнес лидери от 21 страни настояват за незабавна подкрепа на Глобалния юг

24 бизнес водачи с интернационален престиж измежду които бизнес магнатът Ричард Брансън, дългогодишният CEO на Unilever Пол Полман и др. разпространиха отворено писмо, в което приканват за незабавни ограничения за поддръжка на страните от Латинска Америка, Африка и Южна Азия, известни още като Глобалния юг.

„ Настояваме за (1) неотложно отсрочване на кредитни погашения, (2) нараснала световна съгласуваност, (3) вложения и поддръжка за дребния и междинен бизнес, (4) стратегически стратегии и вложения за усилване включването на дамите в стопанската система, (5) нараснало внимание към расовата приемливост и интеграция ", се споделя в декларацията.

Според оценки на Фондацията към 500 млн. души във въпросния географски район може да бъдат тласнати към беднотия, а съгласно Организация на обединените нации 265 млн. души ще страдат от изострен дефицит на храна заради икономическата рецесия подбудена след пандемията от Ковид19.

„ Пандемията разкри слабостите и взаимната взаимозависимост на нашата световна икономическа система. Трябва да подсигуряваме, че хората и бизнесите от Глобалния юг ще имат достъп от икономическа поддръжка, с цел да се преодолеят първичните отрицателни резултати от пандемията. Трябва да използваме момента да подобрим дизайна и устойчивостта на нашата икономическа система ", декларират бизнеслидерите, измежду които са още създателят на Dilmah Tea Мерил Фернандо и доктор Харли Сейдин, ръководител на Американската комерсиална камара в Южен Китай. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР